ריכוז מתכוני אסאדו מעולים שנמצאים אונליין

רבים יתפלאו לשמוע שהכנת אסאדו לא מצריכה קישורים מאוד מיוחדים ומאוד צריך לשים דווקא לרמת האיכות של הבשר.

אספנו עבורכם שני מתכונים שמשגעים את הרשת שפשוטים יחסית להכנה ביתית.

 

אסאדו בתנור בקלי קלות

מצרכים:

  • 3 ק״ג אסאדו, עם כמה שפחות שומן עם העצם
  • ¼ כוס שמן זית
  • כפית אבקת מרק בצל
  • כפית מלח
  • כפית גריל עוף
  • כפית תבלין כבש
  • כפית פפריקה
  • ½ כפית אגוז מוסקט
  • ½ כפית גרגרי חרדל
  • כפית כמון
  • 3-4 בצלים פרוסים
  • 12 שיני שום קלופות
  • 4-5 גרגרי פלפל אנגלי שלם
  • 20 תפוחי אדמה קטנים, או 4 גדולים, חתוכים לקוביות
  • 2 גזרים חתוכים גס

 

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל–230 מעלות. מניחים את הבשר בקערה, מזלפים עליו שמן זית. מפזרים תבלינים ומעסים את הנתחים ביסודיות בתערובת, מכל הצדדים.
  • מחממים מחבת כבדה וצולים את הבשר מכל הכיוונים, 10 דקות לפחות (את הקערה של הבשר שומרים בצד).
  • מוסיפים לקערה של השמן והתבלינים את תפוחי האדמה, השום והגזר ומערבבים.
  • מסדרים את פרוסות הבצלים בתחתית התבנית. מעבירים את הנתחים ומסדרים ביניהם שום, גרגירי פלפל אנגלי, תפוחי אדמה וגזר. אוטמים את התבנית ומכניסים לתנור לחצי שעה.
  • מורידים את החום ל–170 מעלות וצולים עוד שעתיים. בודקים, ואם הבשר רך – מוציאים. אם לא, מחכים עוד רבע שעה, גג חצי שעה, ומוציאים. זהו, רך וטעים.

 

אסאדו בסיר

מצרכים:

3-4 כפות שמן זית

4-5 שדרות אסאדו

תפו"א אדמה קטנים

בטטות

ראשי שום טריים חתוכים ל-2

אפשר להוסיף ירקות נוספים שאוהבים כגון: קולורבי, שומר, דלעת ערמונים ועוד.

עשבי תיבול: רוזמרין / טימין

כוס ציר בשר / מים

כוס מים חמים

מלח /פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-220 מעלות.
  • בסיר יצוק עם מכסה שמתאים לתנור, מניחים אסאדו.
  • מניחים מעל את הירקות, עשבי התיבול
  • שופכים מעל את השמן, היין והציר או המים.
  • סוגרים ומכניסים לתנור לשעה וחצי עם מכסה.
  • לאחר שעה וחצי פותחים את המכסה וממשיכים לצלות עוד כחצי שעה עד הזהבה.

 

אסאדו ברצועות דקות על האש

מרכיבים:

2-3 ק"ג אסאדו חתוך לרצועות דקות (עד 5 ס"מ)

1 כפית סוכר חום

מלח גס ופלפל שחור טחון טרי

שמן זית עדין 2-3 כפות

2 כוסות בצל ירוק פרוס

 

אופן הכנה

  • להדליק את הגריל עם שפע של פחם (צריך אש חזקה) ולחכות עד שהוא מואר היטב עם שכבת האפר.
  • בינתיים בקערה לשים את הסוכר, שמן זית, הרבה מלח גס ופלפל ולטפטף שמן.
  • להניח את האסאדו בקערה עם החלק של העצם על המנגל ולצלות 15-20 דקות. להפוך ולבשל עוד כ – 15 דקות או עד לנקודת עשייה רצויה.
  • להעביר לקרש חיתוך מעץ ולתת לנתח לנוח כמה דקות.
  • חותכים לחתיכות (בין העצמות) ומגישים.

שיהיה לכם בתאבון!!!

 

נתח מוכן

תוכן עניינים
מעוניינים לפרסם אצלנו?

השאירו פרטים ונציגינו יצרו עמכם קשר

אהבתם?
שתפו עם החברים!

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

מאמרים חדשים באתר

מאמרים נוספים

שאולי תאהבו