חיפוש

באילו מקרים מומלץ להתייעץ עם עורך דין חדלות פירעון? 

הליכי הסדרי חב והליכי חדלות פירעון בתוכם הם הליכים המגובים בחוק ובאישור בית המשפט. לרוב מכריע של הציבור אין את הכלים להתמודד עם סיטואציה כזאת ללא ליווי מקצועי. לכן הצורך העולה של ייעוץ הוא למעשה צורך המתקיים בכל שלב ושלב מחדש בתהליך.

 

מהו הליך חדלות פירעון?

במהלך שנת 2018 אישרה מליאת הכנסת את החוק העוסק בחדלות פירעון ושיקום כלכלי. החוק מבקש לטפל במי שקיים כנגדו חוב כספי גדול. החוק מבקש להביא שינוי בתפיסה ולאפשר לחייב להגיע בתוך פרק זמן סביר למצב בו יתבצע שיקום עבור החייב. הרצון הוא מצד אחד לשקם ומצד לאפשר לנושים הקטנים יותר ( והחלשים יותר לרוב )  להגדיל את חלקם בחלוקת החובות וזאת על חשבון המדינה והבנקים.

המהלך הבולט של ההליך הרצוי החדש מוצא את מקומו בכך שהגישה המבקשת לשקם את החייב מגבילה את זמן ההליך לתקופה של 4 שנים במהלכם רוב הנושים יקבלו את רוב כספם ומנגד החייב יקבל בסוף ההליך את ההפטר אותו הוא מבקש ולשוב לחייו הרגילים. החוק בא לבטל הוראות ישנות שהיו כובלות את החייבים לשנים רבות.

המהלכים הנדרשים בעת בכל הקשור להליכי חדלות פירעון יכולות להיות מתישות וכרוכות במעמסה בירוקרטית. יש חשיבות גדולה לשימוש בשירותיו של עורך דין מומחה בתהליך כפי שמסביר עו"ד חדלות פירעון אורי גילת – בעל רזומה של הצלחות בתחום הטיפול בתיקי חדלות פירעון. עורך הדין הוא למעשה המייצג של החייב בהליכים ומבקש למנוע ממנו לבצע טעויות או כשלים בתהליך.

 

מה הם המקרים בהם מומלץ להתייעץ עם עורך דין חדלות פירעון?

בשאלה המתבקשת מתי נכון לפנות לייעוץ אצל עורך דין חדלות פירעון אין תשובה אחת נכונה. עו"ד חדלות פירעון אורי גילת – בעל רזומה של הצלחות מבקש להסביר כי הצורך בהתייעצות עם עורך דין היא בעלת חשיבות בכל שלב בהליך, ממש החל מהרגע הראשון בו הבנתם את הסיטואציה ועד לשלב שבו לאחר שנים ארוכות קיבלתם את ההפטר המיוחל.                                                אם זאת, הנה כמה נקודות מפתח בתהליך שבהם נכון להתייעץ עם עורך דין

  • רגע ההבנה של המצב –ההבנה שאתם במצב כלכלי קשה לא מגיעה ביום אחד, אולם ההבנה שאתם בפני קריסה כוללת לעיתים מגיעה ברגע אחד מזוקק. זה הזמן הנכון לגשת להתייעצות עם עורך דין מומחה לתחום
  • לפני מהלך משמעותי –מרגע שהחלטתם, או שהוחלט בשבילכם על התחלה של הסדר חוב מכל סוג שהוא, זה הזמן לפנות אל עורך הדין. אל תתחילו שום מהלך ללא סיוע מקצועי.
  • בדיונים אצל ההוצאה לפועל –אם זומנתם אל ההוצאה לפועל, אל תעיז להגיע ללא ייצוג מקצועי והנחיה מעורך דין.
  • לפני החתימה על ההסכם –המהלך שיתחיל בהוצאה לפועל יבקש להגיע איתכם להסכם, הוא לרוב לא יהיה מיטיב עמכם בשל מצבכם, ייעוץ וליווי של עורך דין יכול לשנות את התמונה.
  • בפגישות עם הנושים –נושים הם חלק מהמשחק. במידה ואתם נאלצים לפגוש אותם, הייצוג והליווי של המהלך כולו יהיה על ידי עורך דן.
  • בעת ביצוע ההליכים הקשורים בהליך חדלות פירעון –כל הליך שתבקשו לבצע במהלך ההליך של חדלות הפירעון תהיו חייבים ייעוץ צמוד.
  • לפני כל פעולה או מהלך שלכם –החל מהפניה להוצאה לפועל ועד קבלת ההפטר המיוחל דרך כל המהלכים בדרך, כל פעולה חייבת להיות מלווה בייעוץ מתאים.

מהי לשון הרע

תוכן עניינים
מעוניינים לפרסם אצלנו?

השאירו פרטים ונציגינו יצרו עמכם קשר

אהבתם?
שתפו עם החברים!

מאמרים חדשים באתר

מאמרים נוספים

שאולי תאהבו